Пијани сомови на турниру у Украјини

Pijani somovi u Ukrajini
Поштовани пријатељи,
Пијани сомови су се вратили са свог другог међународног и по много чему историјског турнира одржаног 17.-19.08.2012.у Ужгороду у Украјини. На турниру на којем су осим српске екипе учествовали ветерански тимови Љвова и Ужгорода, екипа у саставу:

1. Владимир Инић,
2. Васа Петровић,
3. Милан Шавија,
4. Марко Шпилер,
5. Милан Вујовић,
6. Андреја Попов,
7. Иван Костић,
8. Александар Вуксановић,
9. Миодраг Тодоровић и
10. Ђорђе Папулић

са стручним штабом који су сачињавали Маден Рајковић као главни и Ненад Ракочевић као помоћни тренер, достојно је репрезентовала покрет Пијаних сомова, како на базену тако и ван њега.

У тешким условима, са малим бројем измена али са великим заједништвом и оданошћу саиграчима, наш тим је упркос тенденциозном суђењу извојевао прву међународну победу и то против ветерана Љвова, резултатом 11:10. Златна победа клуба изборена је у последњем минуту меча голом Милана Вујовића а екипа је смогла снаге да резултат сачува до краја и без најквалитетнијег појединца Микија Тодоровића који је неоправдано искључен. Након последњег звиждука судије, вода је прокључала у отвореном базену Ужгородског језера и почело је неописиво славље Сомова.

Само сат времена након првог меча, у следећој утакмици против екипе домаћина, физички и емотивно исцрпљена екипа смогла је снаге да у дуелу са пуно одморнијим противником избори частан пораз резултатом 10:6. У паузи између два меча Мики Тодоровић је победио у пливачком такмичењу и освоји прву награду, лубеницу од десетак килограма. Мики је некако издржао све напоре тог дана али награда коју је освојио није преживела ни наредних пола сата…

Овом приликом желимо да истакнемо одлично гостопримство наших домаћина који су се у потпуности потрудили да нас дочекају на прави начин. После одиграних мечева уприличено је славље и са Сомовске стране су попијене висеструко веце колицине алкохола него што је прогутано воде из Ужгородског „термалног“ језера током историјског турнира. Том приликом је Лакију Костићу је додељена награда за најбољег играча а српској екипи је предато буре од десет литара вина које је брижљиво допремљено у Београд и чека окупљање свих чланова покрета.

Еуфорија настала међу члановима тзв. ужгородске експедиције како због спортских резултата (прва победа и друго место на турниру) тако и због одличне хране и пића, те природних лепота земље домаћина, пренешена је и на остале чланове нашег покрета. Због тога верујемо да ово сигурно није наша последња посета „драгој нашој браћи Украјинцима“ како рече један од пијанијих говорника на поменутом слављу.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *